Fördelarna med kaviar.

 

Vi är alla medvetna om att kaviar är essensen av lyx och högklassig dinering, men kaviar är inte bara en högklassig och näringsrik mat. Kaviar har även flera egenskaper som är bra för din hälsa och kan användas inom förstklassiga skönhetsprodukter.

Kaviar är fullt av vitaminer, bland annat Omega 3 fettsyror, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar och har en positiv effekt på matsmältningen, nervsystemet, blodcirkulationen och immunsystemet. Det rekommenderade dagliga intaget av Omega 3 är ett gram. En enda matsked med kvalitetskaviar räcker för att få den dosen. Senare forskning anger att regelbunden konsumtion av Omega 3 även kan ha anti-inflammatoriska effekter och vara bra mot psykiska sjukdomar som depression.

En portion kaviar innehåller även den rekommenderade dagliga dosen med vitamin B12 vilket är viktigt för produktion av blodkroppar och för din hjärna och ditt immunsystem. Kaviar är även en utmärkt källa till A- och E-vitamin samt mineralerna kalcium (för skelettet), selen (för fertilitet och kognitiv förmåga) och järn (för blodkroppar och för att förebygga anemi). Genom att äta kaviar regelbundet kan du stärka immunsystemet och ge din kropp tillgång till en hel uppsättning nyttiga näringsmedel. Kaviar är den perfekta ingrediensen för matsmältningen och en nyttig kosthållning om du vill tillsätta vitaminer och mineraler på ett sätt som både är nyttigt och gott.

Förutom att kaviar är nyttigt är den här rika näringen även tillgänglig i skönhetsprodukter. Kaviar innehåller ett antal olika antioxidanter, som skyddar huden mot skador från fria radikaler. Antioxidanterna kan konsumeras när man äter kaviar eller användas för skönhetsprodukter eftersom de är särskilt bra för åldrande hud. Det har även föreslagits att skönhetskrämer som innehåller kaviar kan hjälpa till att återuppbygga huden genom fettsyror som sätter igång kollagenproducerade hormoner.

Alla skönhetskrämer som innehåller kaviar ger din hud en långtidsverkande återfuktning för torr eller åldrande hud. Om du använder kaviarbaserad skönhetskräm kommer du märka att din hud utvecklar ett lager av frisk glans, vilket ger dig en ungdomlig lyster och stärker kaviarens hälsofrämjande effekt. Många lyx-spa väljer att använda skönhetsprodukter med kaviarextrakt för att de vet att de ger både en direkt effekt och långtidsverkande fördelar som kunderna vill ha.

Om du köper kaviar för hälso- eller skönhetssyften är det viktigt att du ser till att du väljer den bästa kvaliteten och en odlad produkt. All Attilus-kaviar kommer från friska odlade störar. Vi tar hand om vår fisk oerhört noggrant, och vi använder den senaste tekniken för att kontrollera varje steg i odlingen. Vår högutbildade och erfarna personal övervakar varje aspekt av odlingen och utvinningen för att se till att vi levererar den bästa kaviarpärlorna med höga nivåer av nyttiga vitaminer, mineraler och fettsyror.


* - Observera att informationen i artikeln kommer från flera olika källor. Alla kunder med särskilda kostbehov bör rådgöra med en specialist innan man använder kaviar som en hälso- eller skönhetsprodukt.

Våra produkter